MyNBN

Alle Belgische en Europese normen uitgegeven door NBN, Bureau voor Normalisatie, zijn verzameld in de databank MyNBN.

Toegang

Klik op "Bekijk online" in de Bibliotheekcatalogus van UGent. UGent heeft een 'read-only' toegang tot MyNBN. Kies in het login-menu als onderwijsinstelling voor 'Universiteit Gent', log in met je UGent gebruikersnaam en paswoord. Werkt niet met Internet Explorer, gebruik Chrome of Firefox.

De toegang tot MyNBN via UGent geeft ook gratis toegang tot de elektrotechnische normen: klik op de rechterkant van je scherm op ‘normen’ (onder ‘favoriete zoekopdrachten’) en vervolgens op ‘elektrotechnische normen’.

Problemen met inloggen? Contacteer libservice@ugent.be

Zoekoperatoren

In de Read-only leeszaal kan je in de volledige catalogus van NBN zoeken op Normnummer, Jaar van uitgave en Titel. 

Geavanceerd zoeken biedt de volgende mogelijkheden:

  • je kan zoeken door zoekvelden uit het drop-downmenu te selecteren.
  • je kan kiezen tussen de operatoren "EN" en "OF".
  • je kan vergelijkende operatoren (<<=> of =) in het begin van het zoekveld opgeven.

Indien het PDF-icoon naast een norm in de resultatenlijst in kleur is, betekent dit dat het document leesbaar is vanop je scherm. Op het PDF-icoon klikken is effectief naar de leeszaal gaan, terwijl op de norm klikken bijkomende info (nummer, titel, uitgavedatum, vervangdocument, andere, …) geeft over de norm. PDF's zijn beschikbaar in het Engels, Frans, Duits en/of Nederlands.

Betekenis van de iconen: het verbodsbord naast sommige normen geeft aan dat de norm teruggetrokken is, de wisselende pijlen geven aan dat de norm vervangen is door een andere norm.

Bewaren of afdrukken van een norm/pdf is niet mogelijk.

Alerts & bewaren van zoekopdrachten

Je hebt de mogelijkheid tot het opslaan en beheren van favoriete zoekopdrachten. Na het invoeren van je zoekopdracht, gevolgd door klikken op "Enter", krijg je volgende mogelijkheid boven je zoekresultaat: 'U hebt zopas een opzoeking gedaan. Indien u deze opzoeking wil bewaren bij uw favoriete zoekopdrachten, klik hier'. Rechts op de pagina vind je je "Favoriete zoekopdrachten" terug.

Het tabblad "Beheer" (naast "Start" en "Normen") biedt je de mogelijkheid je account (favoriete zoekopdrachten, ...) en je voorkeuren (taalvoorkeur, favoriete notificaties configureren, ...) te beheren.

Meer informatie

lib.fea@ugent.be

 

Bronvermelding

 

 

Meer tips

Vertaalde tips


Laatst aangepast 8 mei 2024 12:16