E-boeken

Universiteit Gent heeft toegang tot vele e-boeken. Je kan al die e-boeken vinden en lezen in onze catalogus als je deze stappen volgt.

 

Verbind met het UGentNet

Zorg ervoor dat je verbonden bent met het UGentNet. Als je verbonden bent met het netwerk, zie je onderaan de catalogus dit groen lichtje:

On campus

Als je on campus een vaste computer gebruikt, ben je verbonden met het UGentNet. Als je bijvoorbeeld in de bibliotheek op een gebruikerscomputer werkt, moet je geen extra stappen ondernemen om te verbinden.

Off campus

Als je niet op de campus aan het werken bent, kan je op twee manieren verbinden met het UGentNet:

  • Via Athena: Log in op Athena en open een browser. Gebruik deze browser om naar onze catalogus lib.ugent.be te gaan.
  • Via VPN-verbinding: Zet een VPN-verbinding op, zodat als je een lokale browser opent, die altijd verbonden is met het UGentNet.

 

E-boeken zoeken en vinden

Zoek dan naar het e-boek zoals je dat zou doen bij een fysiek boek: met zoektermen als auteur, onderwerp, (deel van de) titel, ... Verfijn dan in de linkerkolom onder Toegang op "online". Wanneer je het boek vindt, klik je op de blauwe knop "Bekijk online". Dat brengt je naar de website van de uitgever.

 

E-boeken lezen en downloaden

Eens op de website van de uitgever kan je het boek beginnen lezen. Soms kan je (delen van) het boek downloaden zodat je het boek ook offline kan lezen (op een e-reader, tablet, ...).

 

Tips

  • Sommige e-boeken hebben een beperkte licentie waardoor een beperkt aantal mensen het boek tegelijk kunnen lezen. Het kan dus zijn dat je een e-boek niet kan openen. Als dit probleem blijft voorkomen, contacteer ons gerust via libservice@ugent.be
  • Sommige licenties plaatsen ook restricties op het downloaden van een e-boek: je kan vb. maar een paar hoofdstukken downloaden. Vermoed je dat er iets fout liep bij het lezen of downloaden van een e-boek? Aarzel niet om ons te contacteren via libservice@ugent.be 

Bronvermelding

 

 

Meer tips

Vertaalde tips


Laatst aangepast 6 juni 2023 09:44