Beck-online

Beck-online is een juridische databank van de Duitse uitgever C.H. Beck Verlag. Het bevat rechtspraak, (wetten)commentaren en handboeken op het gebied van Duits recht en bijna alle tijdschriften uitgegeven door Beck. Daarnaast vind je er ook wet- en regelgeving en het becommentarieerde Duitse 'Bundesrecht' uitgegeven bij Nomos.

Zoekopdrachten

Via de zoekbalk bovenaan kan je trefwoorden gebruiken om de inhoud van beck-online te doorzoeken. Je zal automatisch suggesties van gerelateerde trefwoorden krijgen. Vink onder de zoekbalk 'Unser beck-online' aan om enkel te zoeken in inhoud waar je via de UGent toegang tot hebt. In de resultatenlijst kan je links nog filteren op rechtstak en type publicatie. Bij die laatste zullen er nog extra filters verschijnen om je resultaten nog verder te verfijnen. Rechts verschijnt een woordwolk met gerelateerde trefwoorden.

Je kan via het overzicht op de startpagina ook navigeren naar de specifieke publicatie die je zoekt.

Tips

  • Filter op de startpagina op 'Unser beck-online' om enkel de inhoud te zien waar je via UGent toegang tot hebt (oranje deel).
  • Je kan ook een persoonlijke account aanmaken op beck-online om je zoekomgeving te personaliseren, meldingen te ontvangen wanneer nieuwe inhoud verschijnt, zoekopdrachten op te slaan, enz.

Meer informatie over het gebruik van beck-online.

Vertaalde tips


Laatst aangepast 19 maart 2024 14:35