ISBN: wat is dit en hoe vraag ik er een aan?

ISBN staat voor Internationaal Standaard Boek Nummer. Het is een persistente identifier en unieke, wereldwijd gebruikte standaard voor de identificatie van boeken. Het doel van het ISBN is om elke titel die een uitgever publiceert snel en eenvoudig terug te vinden in databanken.
Een ISBN is wettelijk niet verplicht, maar wordt aangeraden indien je je publicatie via het commercieel circuit wil verdelen. 

Een ISBN aanvragen kan online via boekenbank.be. Je hebt hier een uitgeversprefix voor nodig of je vraagt een éénmalig ISBN-nummer aan. Als je een ISBN aanvraagt, moet je twee exemplaren opsturen naar de KBR.

Op bepaalde faculteiten, zoals de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen, kan er via de faculteitsbibliotheek een ISBN aangevraagd worden voor het doctoraatproefschrift. Deze dienstverlening geldt enkel voor de doctoraatstudenten van de faculteit zelf. Ook voor confidentiële doctoraatproefschriften kan je een ISBN aanvragen. Laat de bibliotheek dan wel duidelijk weten dat het gaat om een confidentieel proefschrift.

 

 

Bronvermelding

Meta4Books. Wat is een ISBN.

 

Meer tips

Vertaalde tips


tags:

Laatst aangepast 18 december 2023 09:33